dijous, 13 de desembre de 2012

Crònica de la I Conferència dels CJC del País Valencià


Els Col·lectius de Joves Comunistes en el País Valencià vam celebrar a Alacant el passat 9 de desembre  la nostra I Conferència. En ella van participar 30 delegats i delegades de tots els col·lectius de les tres províncies, exercint el fonamental paper de la democràcia interna en la joventut comunista, debatent i votant la línia política i els anàlisis que marcaran l'esdevenir de la nostra organització al País Valencià durant els pròxims anys. Un altre dels pilars que van sustentar aquesta Conferència va ser l'elecció d'un nou Comitè del País Valencià, conformat pels millors quadres de la nostra organització.

A la Conferència van assistir camarades del PCPE del País Valencià en qualitat de convidats, d'entre els quals Julio Díaz va transmetre una fraterna salutació de part del Partit a la nostra primera Conferència, així com diversos membres del Comitè Central dels CJC.

Aquesta Conferència ha servit per a compactar les ja fèrries files de la Joventut Comunista en el País Valencià, creant una organització monolítica en l'organitzatiu i ideològic, recolzant al conjunt dels CJC del País Valencià en el seu nou Comitè, que bé segur sabrà transmetre les línies i directrius emanades pel Comitè Central, i adaptar-les a la realitat pròpia del nostre territori.

¡Visca la Joventut Comunista!

- Comité de País Valencià dels CJC -


Los Colectivos de Jóvenes Comunistas en el País Valencià celebramos en Alicante el pasado 9 de diciembre nuestra I Conferencia. En ella participaron 30 delegados y delegadas de todos los colectivos de las tres provincias, ejerciendo el fundamental papel de la democracia interna en la juventud comunista, debatiendo y votando la línea política y los análisis que marcarán el devenir de nuestra organización en el País Valencià durante los próximos años. Otro de los pilares que sustentaron ésta Conferencia fue la elección de un nuevo Comité del País Valencià, conformado por los mejores cuadros de nuestra organización.

A la Conferencia asistieron camaradas del PCPE del País Valencià en calidad de invitados, de entre los cuales Julio Díaz transmitió un fraterno saludo de parte del Partido a nuestra primera Conferencia, así como diversos miembros del Comité Central de los CJC.

Ésta Conferencia ha servido para compactar las ya férreas filas de la Juventud Comunista en el País Valencià, creando una organización monolítica en lo organizativo e ideológico, apoyando  al conjunto de los CJC del País Valencià en su nuevo Comité, que bien seguro sabrá transmitir las líneas y directrices emanadas por el Comité Central, y adaptarlas a la realidad propia de nuestro territorio.

¡Viva la Juventud Comunista!

- Comité de País Valenciano de los CJC -

dimarts, 11 de desembre de 2012

Totes i tots a la vaga de la ceràmica!


La ceràmica, amb més de 15.000 treballadors en l'actualitat, és la principal activitat industrial de les comarques del nord del País Valencià.

Els sindicats del sector han convocat vaga els dies 11, 12 i 13 de desembre i 15, 16, 17, 29, 30 i 31 de gener, per l'actitud obstruccionista de la patronal ASCER en la negociació del nou conveni, que hauria de substituir l'actual, vigent des de 2008. Un conveni que la patronal s'ha negat a complir, malgrat les sentències en contra. 

El Partit Comunista dels Pobles d'Espanya i els Col·lectius de Joves Comunistes recolzem la vaga i cridem als treballadors i les treballadores del sector a secundar-la, perquè és necessària la lluita per defensar uns drets que la patronal vol liquidar. 

ASCER al·lega la crisi econòmica per retallar drets i salaris, ocultant els seus beneficis actuals. A més a més, si abans de la crisi, amb uns beneficis molt grans, es negava a millorar les condicions laborals, ara no és coherent intentar eixir d'ella amb un augment de l'explotació dels treballadors. 

El que planteja ASCER és, en definitiva, que la crisi capitalista la pague la classe obrera, amb el seu treball, el seu salari i els seus drets. Més explotació: treballar més i cobrar menys. Després  d'haver eliminat milers de llocs de treball en els últims anys i no haver complit el conveni actual, ara planteja la congelació salarial per a 2012 i 2013; flexibilitat de la jornada diària, setmanal i mensual; compensació i absorció il·limitada; rebaixa del plus de toxicitat i eliminació de drets sindicals. I també, acollint-se a la reforma laboral, el possible despenjament del conveni. 

Sols una vaga contundent pot evitar els plans de la patronal. No s'ha d'acceptar vincular el nou conveni al compliment de l'anterior, que s'ha de complir i no convertir-se en tema de negociació. Al mateix temps, cal rebutjar l'acceptació de pèrdues de poder adquisitiu o la cessió de drets aconseguits en dècades de lluita. 

Proposem l'exigència del compliment del conveni vigent i els següents punts per al proper: 
  • Augment salarial superior a l'IPC per compensar les pèrdues dels darrers anys, amb clàusula de revisió. 
  • No incorporació de noves clàusules de compensació i absorció. 
  • Impossibilitat de despenjament del conveni per part de l'empresa. 
  • No a l'augment de la flexibilitat de la jornada. 
  • Manteniment de tots els drets i plusos actuals. 
  • Reducció de la jornada durant el període de vigència del conveni, cap a les 35 hores. 
  • Conversió en fixa de l'ocupació eventual (a lloc de treball permanent, contractació fixa). 

Ara mes que mai, davant l'ofensiva de la patronal, és necessària la unitat de tots els treballadors/es, per damunt de l'afiliació sindical o d'altres circumstancies; es necessària la unitat obrera. Per aixo, cridem a la màxima unitat d'acció i a la creació de Comités per a la Unitat Obrera (CUO). 

Els treballadors i treballadores no hem creat la crisi i no tenim per què pagar-la. La crisi capitalista que la paguen els rics!

SI TOT HO PRODUÏM, TOT HO DECIDIM! 

TOTES I TOTS A LA VAGA DE LA CERÀMICA!Partit Comunista dels Pobles d'Espanya - País Valencià
Col·lectius de Joves Comunistes - País Valencià