divendres, 8 de novembre de 2013

El tancament de RTVV és l'exemple del robatori constant de la burgesia al Poble Treballador.


Davant l'anunci de tancament de RTVV, el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya i els Col·lectius de Joves Comunistes expressen el següent:

1. La nostra solidaritat amb els més de 1.600 treballadors i treballadores acomiadats/ades de RTVV i el nostre ànim al fet que lluiten pel seu lloc de treball. El nostre desig és que s'incorporen a la lluita de la classe obrera contra aquest sistema que dia rere dia ens demostra que només cerca el benefici de la burgesia i deixa per a la classe obrera acomiadaments, misèria i explotació.

2. Assenyalem directament a la classe social que està darrere de l'explotació que viu la classe obrera. Només analitzant el caràcter de classe que tenen les institucions públiques entendrem moltes de les decisions polítiques (totes amb un marcat caràcter de classe). La Generalitat Valenciana és un govern de la burgesia i exerceix la dictadura del capital en funció dels seus interessos. La burgesia quan li convé i en funció dels seus interessos de classe passa per sobre de les seues pròpies lleis i formalismes de la democràcia burgesa, ja siga davant les decisions del Tribunal Superior de Justícia com en el cas del declarat nul ERO de RTVV, o davant les constantsretallades de llibertats, detencions de manifestants, repressió, etc.

3. El tancament de RTVV és un exemple més del constant robatori de la burgesia als diners públics que aporta tota la classe obrera en el marc del capitalisme. Han espoliat RTVV en benefici propi. Aquest partit ja va denunciar públicament la situació de fallida tècnica de la Generalitat Valenciana i de moltes de les seues institucions. Denunciem el robatori de la burgesia en el cas de la CAM, demanant la nacionalització de tota la banca, la presó i responsabilitat patrimonial dels banquers i que es garantiren els llocs de treball i diners de la classe obrera. Per açò vam ser amenaçats per la CAM. El robatori, explotació i saqueig al poble no solament se centra en aquests casos, li segueixen el Banc de València, Bancaixa, Ciutat de la Llum, 216 desnonaments diaris en el primer trimestre de 2013, la reforma laboral, les retallades de sanitat i educació, la reforma de les pensions, etc. Cada dia aquest sistema és més aberrant i indefensable.

4. La única resposta de la socialdemocràcia i el reformisme a aquest nou atac de la burgesia és exigir dimissions i/o eleccions anticipades per a cercar el seu rèdit electoral. Davant els brutals nivells de saqueig i espoli que aquest sistema exerceix contra el poble, la resposta dels partits que es postulen com a alternança al govern del PP, és demanar un capitalisme més amable i aprofundir aquesta “democràcia” demanant més diàleg social i més suport dels empresaris. La banca ha reconegut guanyar un 80% més que l'any passat, què més ha de passar per a que entenguen que Mercadona, La Caixa, El Corte Inglés i el BBVA no “ens recolzen” sinó que ens roben el que nosaltres mateixos produïm. Fins a quan van a seguir defensant la bondat de la burgesia i el seu sistema que és capaç de posar fulles afilades en els reixats de Melilla per a massacrar a treballadors immigrants? No hi ha un bon capitalisme, ni una Europa social, ni explotació menor... Som els treballadors i treballadores amb el nostre treball diari els que creem la riquesa que ens roba la burgesia i la classe obrera només pot esperar el suport de la pròpia classe obrera i confiar en les seues pròpies forces. La burgesia ens roba i explota diàriament i només la lluita i l'organització obrera evitarà aquesta situació.

5. Saludem la denúncia pública de manipulació, censura, mentides i xantatges per part dels treballadors i treballadores de RTVV a la qual van ser sotmesos durant anys i els instem a situar-se al costat dels interessos del Poble Treballador en la lluita pels seus llocs de treball. Els treballadors i treballadores de RTVV han d'assenyalar a la classe social que defensa els acomiadaments i carrega les tintes contra els treballadors i les treballadores, la burgesia. Avui la burgesia no necessita la RTVV i per açò la tanca. Ja no n'hi ha prou amb repetir com a fórmula buida i sense contingut classista que “volem una RTVV de qualitat, pública i en valencià”. L'explotació i la injustícia no solament és un problema centrat en el PP, sinó una màxima diària en el sistema capitalista i serà la mateixa dinàmica sinó es qüestionen les bases materials que les provoquen.

6. Tots els partits s'han apressat a demanar eleccions anticipades com a solució obviant descaradament la lluita dels treballadors i alçant-se ells com a salvadors. Davant aquesta consigna el que la classe obrera ha de preguntar-se és; un canvi de partit en el govern assegura la fi de l'espoli i el saqueig constant? O més aviat situarà a “nous” representants i gestors per a perpetuar l'explotació capitalista? Les eleccions anticipades són la nova mentida amb la qual pretenen guiar a la classe obrera cap a més capitalisme, continuar el robatori. El Partit Comunista defensa que només l'organització obrera i la lluita de masses ens situaran en el llarg camí cap al control obrer i popular de la producció i a tenir un govern obrer i popular. La realitat és que les eleccions anticipades són per a canviar la samarreta del nou representant de la burgesia en el govern. Hi haurà un canvi quan es done una lluita sostinguda per que una nova classe social assolisca el poder i el govern; la classe obrera. El PCPE lluita pel poder obrer i popular, pel govern de la classe obrera, no per a gestionar l'explotació capitalista.

7. La classe obrera ha de veure més enllà, mirar l'horitzó de superació d'aquest sistema si vol eixir de l'espiral d'atur i misèria en el qual la situa el capitalisme. Hem d'asseure les bases organitzatives per a avançar cap a la llibertat, la fi de l'explotació i la plenitud de drets per a la classe obrera; el socialisme. És necessari forjar la solidaritat de classe i la unitat obrera, crear Comitès per a la Unitat Obrera i lluitar per una nova Vaga General on siguem conscients de la nostra força i que sense el nostre treball, gens es mou. La creació d'un Front Obrer i Popular pel Socialisme és la proposta del Partit Comunista a la seua classe social per a aconseguir el poder obrer.

Treballadors/es de RTVV, contra els acomiadaments i per la defensa dels llocs de treball,
contra el sistema capitalista, al costat del Poble Treballador!
Lluitem pel poder obrer, perquè els mitjans de comunicació siguen del poble!
Visca la lluita de la classe obrera!

CJC i PCPE al País Valencià, 7 de Novembre de 2013.