dissabte, 22 d’agost del 2015

Contra l'imperialisme sionista i el seus propagandistes!

Davant l'actuació del cantant Matisyahu al festival ROTOTOM, el Comité de País Valencià dels
Col·lectius de Joves Comunistes declarem:

El cantant Matisyahu és un sionista declarat, com demostren les lletres de les seues cançons. El sionisme, fonament ideològic de l'estat d'Israel, és una ideologia racista, per quant propugna la supremacia d'un poble sobre la resta, la qual cosa li'n donaria dret a expulsar de la seua pròpia terra al poble palestí.

Amb el suport i la protecció de les potències imperialistes, Israel porta des de la seua fundació espoliant al poble palestí, ocupant les seues terres i massacrant la seua població. Israel és un estat genocida i el sionisme, la ideologia del cantant Matisyahu, és la base que justifica els seus crims contra la Humanitat.

Els governs dels estats capitalistes, entre ells l'espanyol, donen suport a Israel i justifiquen les seues accions contra el poble palestí, com les operacions Plom Fos (2008) o Marge Protector (2014), que van causar milers de morts a la franja de Gaza. També les continues morts de palestins i l'existència de milers de presoners polítics a les presons d'Israel.

Front això, la solidaritat amb el poble palestí és una obligació, una forma de les quals és la campanya BDS (boicot, desinversió i sanció),semblant a la que en altre temps es va fer contra l'odiós règim de l'apartheid a Sud-àfrica. L'estat d'Israel ha de percebre el rebuig que la seua política provoca, que les seues accions tenen conseqüències tant pel que fa a la imatge com econòmiques; eixe és l'objectiu de la campanya BDS contra els interessos exteriors israelians, un objectiu i uns mètodes perfectament legítims.

El boicot a les actuacions d'artistes israelians és una de les formes de manifestar eixe rebuig, per la qual cosa sempre està justificat, especialment si es tracta de col·laboradors actius amb el sionisme, com és el cas del cantant Matisyahu. Per això desde el Comité de País Valencià dels Col·lectius de Joves Comunistes estem d'acord amb la campanya per l'anul·lació de l'actuació d'aquest i vam considerar una victòria de la solidaritat l'anunci de la seua cancel·lació.

Tanmateix, el poder de l'estat d'Israel sobre els governs aliats és immens, com s'ha demostrat en aquest cas, quan a la crida de la seua ambaixada s'han mobilitzat mitjans de comunicació, el govern de l'estat i l'autonòmic i fins i tot el poder judicial. Entre tots han aconseguit que la direcció del festival ROTOTOM, més atenta al negoci i a no enfrontar-se als poders fàctics que als principis de pau i solidaritat que diu professar, es desdiga i torne a incloure al programa l'actuació de Matisyahu, tot justificant la seua posició anterior en una inexistent violència per part de la campanya BDS.

Especial menció mereix la miserable actitud del govern valencià, expressada per la seua portaveu Mònica Oltra, que s'ha sumat al discurs oficial. Amb la seua actuació s'ha retratat com qualsevol altre partit del capital i el seu govern i ha mostrat el que veritablement es pot esperar d'eixe govern i dels partits que li donen suport, totalment alineats amb el sionisme i els poders fàctics.

L'argument expressat per govern del PP, la premsa del sistema i finalment també pel govern valencià és ridícul. Fent seu el victimisme dels israelians, que acusen d'antisemitisme qualsevol crítica als seus crims, acusen als partidaris del boicot de racistes, inquisitorials i antijueus. Però això és fals, ací els únics antisemites són els neonazis i l'estat d'Israel, que massacra a un poble semita com ara el palestí.

La solidaritat amb Palestina no s'identifica amb actituds racistes ni supremacistes, cosa que sí fan els sionistes. Totes les ètnies i religions mereixen la mateixa consideració. El nostre poble, una part considerable del qual és d'ascendència jueva, no pot ser antisemita, tret d'una ínfima minoria ultradretana que és rebutjada majoritàriament. Els jueus són una ètnia i una religió com qualsevol altra del món, ni millor ni pitjor. El que majoritàriament és rebutjat no són els jueus ni la seua religió, sinó l'actuació criminal de l'estat d'Israel i el col·laboracionisme dels nostres governs.

La raó del boicot a Matisyahu no és, doncs, una actitud racista i inquisitorial, sinó la solidaritat amb un poble oprimit, el palestí, per qui sí actua de forma racista i amb mètodes imperialistes que recorden als dels nazis: l'estat d'Israel.

En conseqüència, el Comité de País Valencià delsCol·lectius de Joves Comunistes  ens solidaritzem amb la campanya per l'anul·lació de l'actuació de Matisyahu i rebutgem l'actitud del govern de l'estat, del valencià i la que finalment ha adoptat la direcció del ROTOTOM. Per això cridem al boicot actiu de l'actuació del cantant sionista Matisyahu, el proper dissabte 22 d'agost, si finalment arriba a produir-se.

La lluita del poble palestí front a límperialisme i el colonialisme sionista continuarà fins a la victòria, i la solidaritat amb eixa lluita és la nostra obligació.
Per un Estat palestí lliure, socialista i sobirà!

Comité de País Valencià dels
Col·lectius de Joves Comunistes