dimarts, 11 de desembre del 2012

Totes i tots a la vaga de la ceràmica!


La ceràmica, amb més de 15.000 treballadors en l'actualitat, és la principal activitat industrial de les comarques del nord del País Valencià.

Els sindicats del sector han convocat vaga els dies 11, 12 i 13 de desembre i 15, 16, 17, 29, 30 i 31 de gener, per l'actitud obstruccionista de la patronal ASCER en la negociació del nou conveni, que hauria de substituir l'actual, vigent des de 2008. Un conveni que la patronal s'ha negat a complir, malgrat les sentències en contra. 

El Partit Comunista dels Pobles d'Espanya i els Col·lectius de Joves Comunistes recolzem la vaga i cridem als treballadors i les treballadores del sector a secundar-la, perquè és necessària la lluita per defensar uns drets que la patronal vol liquidar. 

ASCER al·lega la crisi econòmica per retallar drets i salaris, ocultant els seus beneficis actuals. A més a més, si abans de la crisi, amb uns beneficis molt grans, es negava a millorar les condicions laborals, ara no és coherent intentar eixir d'ella amb un augment de l'explotació dels treballadors. 

El que planteja ASCER és, en definitiva, que la crisi capitalista la pague la classe obrera, amb el seu treball, el seu salari i els seus drets. Més explotació: treballar més i cobrar menys. Després  d'haver eliminat milers de llocs de treball en els últims anys i no haver complit el conveni actual, ara planteja la congelació salarial per a 2012 i 2013; flexibilitat de la jornada diària, setmanal i mensual; compensació i absorció il·limitada; rebaixa del plus de toxicitat i eliminació de drets sindicals. I també, acollint-se a la reforma laboral, el possible despenjament del conveni. 

Sols una vaga contundent pot evitar els plans de la patronal. No s'ha d'acceptar vincular el nou conveni al compliment de l'anterior, que s'ha de complir i no convertir-se en tema de negociació. Al mateix temps, cal rebutjar l'acceptació de pèrdues de poder adquisitiu o la cessió de drets aconseguits en dècades de lluita. 

Proposem l'exigència del compliment del conveni vigent i els següents punts per al proper: 
  • Augment salarial superior a l'IPC per compensar les pèrdues dels darrers anys, amb clàusula de revisió. 
  • No incorporació de noves clàusules de compensació i absorció. 
  • Impossibilitat de despenjament del conveni per part de l'empresa. 
  • No a l'augment de la flexibilitat de la jornada. 
  • Manteniment de tots els drets i plusos actuals. 
  • Reducció de la jornada durant el període de vigència del conveni, cap a les 35 hores. 
  • Conversió en fixa de l'ocupació eventual (a lloc de treball permanent, contractació fixa). 

Ara mes que mai, davant l'ofensiva de la patronal, és necessària la unitat de tots els treballadors/es, per damunt de l'afiliació sindical o d'altres circumstancies; es necessària la unitat obrera. Per aixo, cridem a la màxima unitat d'acció i a la creació de Comités per a la Unitat Obrera (CUO). 

Els treballadors i treballadores no hem creat la crisi i no tenim per què pagar-la. La crisi capitalista que la paguen els rics!

SI TOT HO PRODUÏM, TOT HO DECIDIM! 

TOTES I TOTS A LA VAGA DE LA CERÀMICA!



Partit Comunista dels Pobles d'Espanya - País Valencià
Col·lectius de Joves Comunistes - País Valencià