dimecres, 8 d’octubre del 2014

21, 22 y 23 d’octubre, vaga a cada centre d’estudis!






Companys i companyes, sols portem unes setmanes de curs i ja és evident per a tots que aquest any no serà sinó un nou pas en el procés de privatització de l’educació, que impulsen els empresaris i banquers a través de les titelles polítiques i governamentals (aquesta vegada del PP, en altres ocasions del PSOE), en benefici dels seus interessos particulars.

El pagament de les taxes per aconseguir l’accés a la Universitat es convertirà aquest nou curs en una costera cada vegada més empinada per a les famílies treballadores. Arribar tan sols a poder plantejar-se l’accés a la Universitat serà enormement complicat per als estudiants d’ensenyances mitjanes, que haurem de suportar continues revàlides i preus cada vegada més elevats de material escolar, menjador i transport. Els estudiants de Formació Professional, veurem un altre curs més com ens fan treballar gratis per a diferents empreses excusant-se en què és una part necessària de la nostra “formació”. 
Tots els estudiants, els d’ensenyances mitjanes, els de FP i els d’Universitat, tots els que som fills i filles de famílies treballadores, ens trobem l’accés als estudis cada dia més limitat per convertir-nos en mà d’obra barata; haurem de suportar que redueixen les beques, que els nostres instituts caiguen a trossos i sobretot, que les nostres famílies o nosaltres mateixos haguem de treballar de sol a sol per poder tenir un dret tan bàsic com l’educació, gràcies a mesures com la LOMQUE.

L’educació continua estant en el punt de mira del capitalisme, el mateix capitalisme que ha sumit a la classe treballadora en la misèria i l’explotació. Per al capitalisme, l’educació no és un dret, sinó un producte a vendre i del qual treure profit.

I tot això passa perquè no sabem com parar-los, com frenar d’una vegada els atacs del sistema capitalista contra els estudiants d’extracció obrera i popular, ja que no comptem amb força per a una mobilització que pose contra les cordes a les institucions, que buide els centres d’estudi i plene els carrers. El Sindicat d’Estudiants convoca les mobilitzacions des de dalt, de manera burocràtica i sense comptar amb els estudiants que ara mateix només podem anar a la cua de les seues convocatòries puntuals.

I això passa perquè en definitiva no tenim el nostre propi sindicat estudiantil, organitzat des de la base per nosaltres mateixos i que defensi els nostres interessos, els dels estudiants d’extracció obrera i popular. Ja és hora de canviar la situació i comptar amb una ferramenta que ens assegure poder sostindre un pols prolongat, deixar enrere les peticions i començar a exigir. Un sindicat estudiantil estatal, que finalment paralitze la destrucció de l’educació pública i defense els interessos dels estudiants.

Per això des dels Col·lectius de Joves Comunistes cridem a tots els estudiants a secundar la vaga dels dies 21, 22 i 23 d’Octubre, a crear associacions en cada institut i en cada facultat, a treballar amb audàcia i aprofitar la vaga per avançar en la creació d’un veritable sindicat estudiantil estatal, defensor dels interessos dels fills i filles dels treballadors, i que funcione de forma democràtica i transparent. Vos cridem també a unir-vos a la Joventut Comunista, als CJC, organització revolucionària de la joventut obrera, per lluitar no només per l’educació gratuïta i al servei dels treballadors, sinó en cada àmbit en el qual els obrers i obreres som colpejatsM lluitar per construir una nova societat en la qual una educació pública, gratuïta i al servei dels fills i filles dels treballadors tinga cabuda, una societat socialista.


Estudiants, el 21, 22 i 23, organitzeu piquets i mobilitzacions als vostres centres d’estudi!
Pel sindicat estudiantil estatal: organització, organització i organització!