diumenge, 7 de desembre del 2014

Celebradas con éxito en Orihuela las Jornadas Contra el Patriarcado.[ Editado y ampliado ]



La charla "Roles sexistas y violencia machista en la juventud", de la que adjuntamos vídeo, abrió las Jornadas contra el patriarcado que desde la FOIC, los CJC y el PCPE Baix Segura se han a realizado durante los meses de noviembre y diciembre en Orihuela.


En esta primera charla se trataron temas como el control y dominio que se ejerce con las redes sociales, la prostitución juvenil, el sistema patriarcal, la inutilidad de determinadas leyes y políticas sobre violencia de género que no atienden a la condición de clase trabajadora de la mujer, la interrupción del embarazo y la salud sexual, etc.


Tras la charla tuvo lugar un debate en el que el público, en su mayoría jóvenes, participó de manera activa.


El carácter reivindicativo de esta charla y la necesidad de la lucha por derrumbar el sistema capitalista marcan una distancia con ciertos homenajes institucionales que se convierten en meros actos lacrimógenos con los que cubrir expediente y que siguen perpetuando, paradójicamente, el papel secundario de la mujer.

También a continuación adjuntamos el vídeo de la presentación del libro "La mujer nueva"

El feminismo será combativo o no será. Sólo el Socialismo-Comunismo posibilitará la emancipación de la mujer y el aniquilamiento del patriarcado.


Vídeo de Roles sexistas y violencia machista en la juventud

Vídeo de la presentación de La Mujer Nueva







------------------------------------------------------------------------------------------------------------




La xerrada “Rols sexistes i violència masclista en la joventut” ,de la cual adjuntem video, va obrir les Jornades contra el patriarcat que des de la FOIC, els CJC i el PCPE Baix Segura es van a realitzar durant els mesos de novembre i desembre a Oriola.

En aquesta primera xerrada es tractaren assumptes com el control i domini que s’exerceix amb les xarxes socials, la prostitució entre la joventut, el sistema patriarcal, la inutilitat de determinades lleis i polítiques sobre violència de gènere que no atenen a la condició de classe treballadora de la dona, la interrupció de l’embaràs i la salut sexual, etc.

Després de la xerrada va tindre lloc un debat on el públic, majoritàriament jove, participà de manera activa.

El caràcter reivindicatiu d’aquesta xerrada i la necessitat de la lluita per enfonsar el sistema capitalista marquen una distància amb certs xicotets homenatges institucionals que es converteixen en mers actes lacrimògens amb els que salvar les aparences i que segueixen perpetuant, paradoxalment, el paper secundari de la dona.

També a continuació adjuntem el video de la presentació del llibre "La Dona Nova".

El feminisme serà combatiu o no serà. Sols el Socialisme-Comunisme possibilitarà l’emancipació de la dona i l’anihilament del patriarcat.


Video de la xerrada Rols sexistes i violència masclista en la joventut

Video de la presentació de La Dona Nova